Ingredience
Počet porcí:
1
Klikněte pro přidání do nákupního seznamu
Základ kaše:
Bílkoviny a tuky:
Ovoce a dochucení:
Postup přípravy
1
Připravte vločky
Ovesné vločky nasypte do misky a zalijte 100 ml vroucí vody. Přikryjte talířkem a nechte 8 minut nabobtnat. Není nutné je vařit.
2
Nakrájejte ovoce a ořechy
Mezitím si nakrájejte půlku jablka na kostičky a nahrubo nasekejte mandle.
3
Smíchejte s tvarohem
Do nabobtnalých vloček přidejte tvaroh a dobře promíchejte. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu mléka.
4
Dokončete a ozdobte
Přidejte nakrájené jablko, posypte mandlemi, drceným lněným semínkem a lehce posypte skořicí podle chuti.
5
Servírujte
Kaši můžete jíst teplou i studenou. Pro lepší chuť můžete přidat lžičku medu nebo javorového sirupu (nezapočítáno v nutričních hodnotách).
💡 Tipy a variace
- Pro vegany: Nahraďte tvaroh sójovým jogurtem nebo kokosovým jogurtem
- Bez lepku: Použijte certifikované bezlepkové ovesné vločky
- Více bílkovin: Přidejte lžíci proteinového prášku
- Jiné ovoce: Zkuste borůvky, maliny, banán nebo hrušku
- Pro diabetiky: Tato kombinace má nízký glykemický index díky vláknině a bílkovinám
🥗 Související články
Zajímá vás více o výživě a zdravém stravování?